Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Já myslím , že bychom měli jít cestou zdravého rozumu. Je něco důležitějšího , než to , aby se zdejší obyvatele uživili , mohli žít a nebyli nuceni své obce opouštět a stěhovat se jinam? Dle mého názoru není. České hory všeobecně jsou totálně vylidněné a turisté o ně nemají zájem. České hory však mají na víc... Ale to by ekologové museli být moudřejší a příslušné kliky musely zvýšit svoje aktivity v budování turistického průmyslu. Budiž nám příkladem níže zmíněné Rakousko. Na jednu stranu spousty vrcholových silnic , kde není problémem se dostat s autem do vrcholových partií , kde na každý kopec vede lanovka a kde k jakékoliv zajímavosti vede turistická stezka. Na druhou stranu ale ekologie na dost vysoké úrovni. Ve výsledku spousty pracovních míst v turistickém ruchu a žijící horské obce.

Kdybychom přistupovali k této problematice stejně jako v Rakousku , mohli bychom se zcela legálně dostat autem v Krkonoších třeba na Špindlerovku či Vrbatovu boudu , nehrozilo by , že by někdo blokoval stavbu lanovky na nejvyšší českou horu .. A takové absurdity , kdy KRNAP blokuje jízdy aut hotelových hostů do hotelů nacházejících se ve vrcholových partiích hor je také poměrně absurdní....

2 0
možnosti
Foto

Srovnávat Alpy a Krkonoše vám přijde fér? Do KRNAPu jezdím každý rok, na chatu, ke které silnice ani nevede - a s chutí. Chci, aby to tak zůstalo.

0 1
možnosti
RP

Já myslím, že z příkladu Šumavy bychom se měli poučit.

Nedělat z lidmi osázených smrkových monokultur škrtnutím pera bezzásahovou divočinu, jako to prosadili na Šumavě zelení bezmozci a takzvaní "vědci" specializovaní na výzkum přemnožení kůrovce a dalších lidskými zásahy vyvolaných kalamit.

A následně do takto zničených oblastí nezakazovat vstup, aby veřejně nevyšlo ve známost, jak jsou tyto oblasti zničené.

Když už se má někde mimo Šumavu udělat bezzásahová divočina, tak je třeba ty smrkové monokultury a jiné umělé plantáže na toto dlouhodobými a promyšlenými zásahy připravit a teprve potom tam vyhlásit tu bezzásahovou oblast.

Zdá se, že nyní tento proces čeká taky Jeseníky.

2 1
možnosti
KB

K82a58r17e31l 30B56o69k

27. 8. 2014 0:35

Pan senátor by se měl na Šumavu odstěhovat a žít tam. Potom by jeho stanoviska měla nějakou cenu. Pokud tam někdo nežije, neví o čem píše. Bydlím v chráněné krajiné oblasti, tak vím co říkám.

1 0
možnosti
ZK

Pane senátore, s radostí podepisuji.

0 2
možnosti
JB

J98a93n 19B75í18l29e41k

26. 8. 2014 18:12

NP kde jako turista se nemohu jít ani podívat je pro mne k ničemu!! Proč to jde jinde ve světě a u nás samý zákaz:-(

6 0
možnosti

Zákazy jsou spíše zbytečně medializovány. Režim v NP Bavorský les je totiž přísnější než u nás, ač si Češi houfně myslí opak.

0 0
možnosti
Foto

Tak Sumavu jsem si dal tusim dva roky zpatky - po strance samotneho parku musim rict, ze to bylo super. Udrzovane trasy, perfektni autobusova doprava. Ale pak uz to bylo horsi - vetsina sluzeb tam miri na nemecke duchodce, pokud nejake jsou. A zrejme jim chteji prodat tu ceskou klasiku vepro, knedlo a zelo, protoze nic jineho si tam clovek v zadne restauraci neda (ja to ten tyden snesl, zena ne :). Hotel, ktery mel byt relativne lepsi, tak to bylo neco a pritom porad nestal zadne male penize. Takze zatim se tam nevratim, trebas nekdy, az prijde dobra reference :). Mrzi to, protoze v kopcich bylo opravdu perfektne.

2 0
možnosti
Foto

zajeďte se někdy podívat do Německa a Rakouska. Mají tam národní park a mají tam místa hojně navštěvovaná turisty. A poměrně jim to tam funguje dohromady.

Je zvláštní, že když se chci podívat na krásné šumavské kopce (Třístoličník, Trojmezná....) tak tam jdu z německé strany.

9 0
možnosti
Foto

Včera jsme obcházeli oba Javory (Gr. + Kl. Arber), plus obě tamní jezera Kl. + Gr. Arbersee, vše na německé straně. Služby všude, žádná asfaltka, jezera lze obejít dokola (!), což na je české straně zcela nemyslitelné, přičemž příroda zjevně žádnou významnou ránu neutrpěla (mají tam i bobry, kteří se při "úpravách porostu" opravdu činí). 

Turista mající se kde najíst, napít a "vyvenčit" neodhazuje ubrousky od svačiny, co si vleče z domova, protože nemusí. 

Třicet centimetrů široké vyšlapané pěšinky vedoucí ze značené stezky k břehu jezera žádnou ekologickou kalamitu nezpůsobí, turistu naopak potěší, když konečně zahlédne, co se tu vlastně chrání. A opravdu je na co koukat, vřele doporučuji R^

Stejně to funguje i v Alpách.

8 0
možnosti
ZS

Bože, takových keců a o ničem Rv

2 6
možnosti
KH

Jak to o ničem??? Blíží se volby.

3 0
možnosti
JV

J37i33ř83í 46V48o22l33k41a

26. 8. 2014 13:44

Když jde o prachy, tak je každá rada drahá, Když tomu rozumí celebrity, Klaus, Zeman, stále obdivovaný ministr všeho Stránský, nemá cenu se rozepisovat. Hlavně kolik institucí se tím živí, bez výsledkuJsem hrd, že jsem si to v mládí nafotil, neb tam zbyde prd. Místo poezie krásy v přírodě, jakou Šumava, tak se trochu bojím. Ostatně, vyasvaltované Krkonoše, půlka Jeseníků, ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 630x
Senátor
www.miroslavkrejca.cz

Seznam rubrik